Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen of is het nog niet helemaal duidelijk?
Stuur ons dan een mailtje. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om jouw vraag te beantwoorden.

Bestellen

Het bestellen van een licentie voor onze lesmethodes kan via onze leermiddelenshop, of via een schoolleverancier zoals Studers, MBO webshop of Iddink.

Het is belangrijk dat je bij het afronden van je bestelling controleert of het ISBN-nummer (een 13-cijferig nummer) van het gekozen product, klopt met het ISBN-nummer dat je van je school hebt ontvangen via de leermiddelenlijst.

Als je geen ISBN-nummer hebt ontvangen van je school, kun je in onze leermiddelenshop ook filteren op school en opleiding. Je krijgt vervolgens de producten te zien die horen bij jouw opleiding.

Als je een licentie via onze leermiddelenshop bestelt krijg je binnen 5 minuten je toegangslink toegestuurd via e-mail.

Als je jouw licentie hebt besteld bij een schoolleverancier, zoals Studers, MBO webshop of Iddink, dan kan het iets langer duren. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met de schoolleverancier waar je hebt besteld.

Als je een licentie via onze leermiddelenshop bestelt krijg je een toegangslink toegestuurd via e-mail. In deze e-mail staat aan de hand van een stappenplan uitgelegd hoe je jouw licentie kunt activeren. Lees de instructies hier na.

Let op: gebruik bij het registreren van jouw account je schoolmail.

Als je jouw licentie hebt besteld bij een schoolleverancier, zoals Studers, MBO webshop of Iddink, dan ontvang je van hen instructies hoe je je licentie kunt ophalen. Via welke schoolleverancier je de licentie ook koopt, je komt altijd terecht in een scherm van TOEGANG.ORG om je licentie te activeren. Volg vanaf dat moment de volgende stappen.

Als je van jouw school of docent een toegangslink hebt ontvangen in de klas, klik dan hier om te lezen hoe je je licentie kunt activeren.

Inloggen

Als student kun je inloggen via:

- een toegangslink in het schoolportaal of de elektronische leeromgeving (ELO) van jouw school.

- een toegangslink in het portaal van de schoolleverancier, zoals Studers (Bundle), MBO webshop of Iddink. Dit is van toepassing wanneer je jouw licentie bij één van deze leveranciers hebt besteld.

- een toegangslink die je via e-mail van ons hebt ontvangen. Dit is van toepassing wanneer je jouw licentie in onze leermiddelenshop hebt besteld.

Waarschijnlijk ben je dan ingelogd op het account van iemand anders. De inloggegevens worden namelijk onthouden door de cookies in de webbrowser. Verwijder in dit geval de cookies uit je browser, sluit je browser af en log daarna opnieuw in.

Bestellen

Onze lesmethodes worden op maat gemaakt per opleiding. Daarom krijgt iedere opleiding van ons een eigen, uniek ISBN-nummer per lesmethode.

Studenten kunnen vervolgens met dit ISBN-nummer terecht in onze leermiddelenshop of bij de gangbare educatieve distributeurs in het mbo-onderwijs: Studers, MBO webshop en Iddink.

Daarnaast is het mogelijk om als school licenties op factuur te bestellen. Docenten ontvangen dan een lijst met activatiecodes die zij kunnen uitreiken aan hun studenten in de klas. Dit is bijvoorbeeld ook handig voor studenten wiens lesmateriaal wordt bekostigd vanuit het mbo-studentenfonds. Neem hiervoor contact met ons op via info@motile.nl.

Docentenlicenties kunnen worden aangevraagd per e-mail. Stuur een bericht naar info@motile.nl met de naam, school, opleiding en het e-mailadres van de betreffende docent(en).

De kosten van een studentenlicentie zijn afhankelijk van de lesmethode, de licentieduur en de gekozen distributieroute. Ga naar onze lesmethodepagina's voor meer informatie.
Nederlands (lesmethode Taal Integraal Nederlands)
Loopbaanbegeleiding (lesmethode Route LOB)

Niets. Een docentenlicentie is gratis en kan aangevraagd worden per e-mail. Stuur een bericht naar info@motile.nl met de naam, school, opleiding en het e-mailadres van de betreffende docent.

Inloggen

Docenten kunnen inloggen via de methodewebsite https://leren.motile.nl met het e-mailadres en het wachtwoord dat zij van ons hebben ontvangen.

Gebruiken

Wanneer een student voor de eerste keer inlogt in onze digitale leeromgeving, selecteert hij een klas en docent. Als niet alle studenten zichtbaar zijn in je klas, hebben sommige studenten mogelijk de verkeerde klas of docent geselecteerd. Een student kan dit altijd nog op een later moment wijzigen in zijn profielpagina.

Indien er nieuwe klasnamen moeten worden aangemaakt of er moet iets worden gewijzigd in de klassenstructuur, stuur dan een bericht naar info@motile.nl en wij zullen dit zo snel mogelijk verwerken.

Je volgt de voortgang van studenten het beste door gebruik te maken van studieplannen. In het studieplan kun je bijvoorbeeld per onderwijsperiode de modules klaarzetten die jouw studenten die periode moeten afronden.

Er zijn twee manieren om door de lesstof te navigeren:

- maak gebruik van de tegels op je dashboard om te klikken naar het juiste niveau, categorie en onderwerp. Vanuit het laagste niveau krijg je vervolgens toegang tot de theorie, opdrachten, oefeningen en inlevermappen.

- maak gebruik van het studieplan, waarin je voor bijvoorbeeld een hele onderwijsperiode een selectie kunt maken uit onze generieke en beroepsgerichte modules. Bepaal zelf de volgorde van de modules waarin studenten dit moeten doorlopen. Het studieplan kan klaargezet worden voor een hele klas. Ook is het mogelijk om een studieplan per individuele student aan te maken.

Het docentenmateriaal is beschikbaar via het dashboard bij de knop 'Docentenmateriaal'. Hier vind je antwoordmodellen en printbare versies van de modules.

Natuurlijk proberen wij zo zorgvuldig mogelijk ons lesmateriaal samen te stellen. Mocht je toch een fout hebben ontdekt, geef dit dan door via info@motile.nl.

Er zijn fouten die we direct kunnen herstellen. Helaas kunnen we soms niet alles meteen aanpassen, omdat we anders resultaten van studenten kwijt zijn.

Nooit. Wij werken het hele jaar door aan onze lesmethodes. Dit omvat het herstellen van fouten, het toevoegen van nieuw lesmateriaal en het up-to-date houden van bestaand lesmateriaal. Om die reden werken wij niet met versienummers of herzieningen. Gebruikers werken bij ons dus altijd automatisch met de meest recente versie van de lesmethode.

Overig

De lesmethodes in onze digitale leeromgeving zijn toegankelijk via de gangbare webbrowsers, platforms en devices. Zorg er wel voor dat je je browser en platform regelmatig update, zodat je gebruik maakt van de meest recente versies.

Webbrowsers:
- Google Chrome
- Mozilla Firefox
- Microsoft Edge
- Safari

Platforms:
- Windows
- iOS
- Android

Devices:
- Desktop
- Laptop
- Tablet
- Mobile (onze lesmethodes zijn 'mobile-friendly' opgesteld, maar zijn nog niet volledig responsief; hier wordt nog aan gewerkt)

Wij doen onze uiterste best om (persoons)gegevens van al onze gebruikers te beschermen en met zorg te verwerken, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wij conformeren ons aan de geldende wetgeving en houden ons aan de afspraken en convenanten die zijn opgesteld binnen de onderwijssector.

Met onderwijsinstellingen sluiten wij bovendien een verwerkersovereenkomst. Deze overeenkomst komt overeen met de modelovereenkomst behorend bij het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy 3.0. Mocht jouw onderwijsinstelling nog geen verwerkersovereenkomst met ons hebben gesloten, laat dit dan weten via info@motile.nl en wij zullen dit zo snel mogelijk in orde maken.

Lees hier meer over ons privacybeleid.