Gratis geldspecial voor de 'Week van het geld'!

Klik hier en download direct onze gratis geldspecial voor 'De week van het geld'!💥💥

Volgende week staat helemaal in het teken van slim omgaan met je geld en je bewust worden van financiële kansen en valkuilen. 

We duiken in budgetteren en spaardoelen, bekijken de kansen en gevaren van 'finfluencers' en ontdekken hoe je een rijk leven kunt leiden met minder geld. Laten we samen de kunst van financiële balans verkennen en ontdekken hoe we het maximale uit onze portemonnee kunnen halen.

In het blog hieronder leggen wij uit waarom wij als Motile vinden dat financiële educatie een must is in het onderwijs. 

-------------------

Geef jouw studenten 'financiële vleugels'

Financiële educatie is een cruciaal aspect van persoonlijke ontwikkeling en het is vooral belangrijk voor jongeren die zich voorbereiden op de volgende fase van hun leven. Het vermogen om financiële beslissingen te nemen en met geld om te gaan, speelt een essentiële rol bij het creëren van een solide basis voor een succesvolle toekomst. In dit blog zullen we de nadruk leggen op het belang van financiële educatie voor mbo-studenten en hoe het hen kan helpen om financieel verantwoorde keuzes te maken.

Begrip van budgettering
Een van de eerste stappen naar financiële volwassenheid is het begrijpen van budgettering. Jongeren staan vaak aan het begin van hun carrière en kunnen te maken krijgen met beperkte financiële middelen. Financiële educatie helpt hen bij het opstellen en beheren van een budget, waardoor ze in staat zijn om hun inkomsten en uitgaven in balans te houden. Dit stelt hen in staat om doelgerichter met hun geld om te gaan en financiële doelen te stellen. Niet iedereen krijgt hierin het juiste voorbeeld mee en als docent kun jij hier dus een belangrijke rol pakken.

Omgaan met schulden
Tijdens hun studietijd worden studenten worden geconfronteerd met de uitdaging van studieleningen, achteraf betalen op een site of andere vormen van leningen en schulden. Het begrijpen van de gevolgen van deze commitments en leren hoe ze op een verantwoorde manier kunnen worden beheerd, is van onschatbare waarde. Financiële educatie voorziet studenten van de nodige kennis om slimme beslissingen te nemen met betrekking tot leningen, rentetarieven en aflossingstermijnen. 

Spaar- en beleggingsgewoonten ontwikkelen
We moedigen jongeren daarnaast graag aan om na te denken over hun financiële toekomst en de voordelen van sparen en beleggen te begrijpen. Het opbouwen van spaargeld en het verkennen van eenvoudige beleggingsmogelijkheden kan een duurzame financiële groei stimuleren. Het creëren van bewustzijn over het belang van langetermijnplanning is essentieel voor het opbouwen van financiële stabiliteit. Wat betekent het nu als je iedere dag dat extra energiedrankje in de schappen laat liggen en dit geld belegt? Hoeveel heb je dan gespaard over 10 jaar?

Weerbaarheid bij financiële tegenslagen
Tot slot blijft het leven onvoorspelbaar en financiële tegenslagen kunnen zich op elk moment voordoen. Financiële educatie rust jongeren uit met de nodige vaardigheden om veerkrachtig te zijn in tijden van financiële moeilijkheden. Het begrijpen van financiële strategieën om zich te wapenen tegen onverwachte gebeurtenissen is essentieel voor het behoud van stabiliteit en welzijn.

Financiële educatie voor mbo-studenten is dus geen luxe, maar een noodzaak. Het legt de basis voor financiële volwassenheid en helpt hen bij het nemen van doordachte beslissingen in hun persoonlijke en professionele leven. Door hen te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om effectief met geld om te gaan, bouwen we samen aan een sterke, financieel gezonde toekomst voor mbo-studenten.

Klaar voor een week vol financiële inzichten en praktische tips? Let's go! 💰🚀

Onze geldspecial laat goed zien wat onze visie op onderwijs is, dus ben je nog op zoek naar een actuele, aansprekende methode voor LOB of Burgerschap, dan weet je met deze lessen direct wat voor vlees je met ons in de kuip hebt!

Voor ieder opleidingsdomein hebben we ook nog vakoverstijgende lestips beschreven, zodat je alles uit deze Week van het geld kunt halen.

Wil je naast deze special nog lessen uit onze methodes Personal Impact (LOB) en Global Impact (Burgerschap) uitproberen die mooi aansluiten bij de Week van het geld? Vraag dan hier een demo aan en we sturen je deze direct toe!