Gratis themales over de Tweede Kamerverkiezing

De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. Weet jij al of je gaat stemmen en op wie? Hoe sta jij in het politieke spectrum? Wat zijn de verschillen tussen links, rechts, progressief en conservatief nu eigenlijk? En het belangrijkste is: waar sta jij?

Een stemwijzer kan je richting geven, maar is dat voldoende?
Weet jij hoe je kritisch kunt kijken naar de uitkomsten van zo’n stemwijzer?
Hoe maak je dit bespreekbaar met jouw studenten?

Met deze les bieden we praktische opdrachten voor een extra verkenning over het proces van stemmen op de maar liefst 26 partijen waaruit te kiezen valt binnen Nederland. Een keuze maken kan lastig zijn. Dit artikel geeft je 9 tips bij keuzestress die ook hier goed van pas komen. Mooi moment dus om wat extra aandacht te besteden aan een keuze met mogelijk grote impact.

Voor extra inspiratie zou je ook samen met je studenten de volgende artikelen van BOOS kunnen kijken waarin de partijprogramma’s van de grootste acht partijen aan de hand van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) worden getoetst op de thema’s asiel, klimaat en wonen.

Vanuit Motile besteden wij hier aandacht aan, omdat we de kritische denkvaardigheden van studenten willen helpen ontwikkelen, door docenten hier zo goed mogelijk bij te ondersteunen. Deze generatie vormt immers de stem van nu én de toekomst.

Je kunt de docentenhandleiding hier downloaden en de PowerPoint hier.


Over ons
Motile ontwikkelt lesmateriaal voor het middelbaar beroepsonderwijs in samenwerking met docenten, studenten en bedrijven om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de leervraag van de student. Op deze manier wordt de student uitgedaagd zichzelf te blijven ontwikkelen. Onze methodes zijn zeer geschikt voor traditioneel onderwijs, maar zijn zo opgebouwd dat persoonlijk leren en coachend lesgeven gemakkelijker gemaakt wordt. Ook ons platform beweegt hierin mee. Ons generieke materiaal voldoet aan alle eisen, maar wij zetten net die stap extra en leveren gratis maatwerk, zodat het perfect aansluit bij het beroep waarvoor de student wordt opgeleid en bij jullie onderwijsvorm!