Studentenreis Indonesië

Koning Willem 1 College Den Bosch helpt in Indonesië

Indonesië is afgelopen zomer getroffen door meerdere aardbevingen en een vloedgolf. In Lombok en Sulawesi zijn de meeste slachtoffers gevallen.

Daarom gaan we dit jaar met 10 studenten van de tweetalige opleiding ‘Marketing en communicatie’ naar Indonesië om te helpen.

Onze docenten gaan in het getroffen gebied in het noorden van Lombok helpen door goederen te brengen en mee te bouwen. Daarnaast richten zij zich op fundraising voor Lombok en Sulawesi.

Wij als studenten gaan in Bali en Lombok lokale bedrijven helpen vanuit onze opleiding ‘Marketing en communicatie’. We willen het toerisme, dat een enorme tik heeft gekregen, weer een beetje op gang helpen. Dit doen we terplekke door met eigenaren van hotels, hostels en restaurants in gesprek te gaan. We stellen een marketingplan op en nemen dat vervolgens mee naar Nederland om uit te werken.

Daarnaast hebben we twee projecten die we nu al voorbereiden. Een uitgebreide beschrijving hiervan ziet u hieronder.

Mocht u onze projecten of het helpen van de getroffen gebieden ook een mooi initiatief vinden, dan kunt u een vrijwillige bijdrage doen om ons te helpen via: https://www.doneeractie.nl/koning-willem-1-college-helpt-indonesi-235/-31875

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier op deze site.

Alvast enorm bedankt voor uw support.

Via deze pagina blijft u eveneens op de hoogte van alle updates. Ook tijdens de reis wordt de site bijgewerkt met de avonturen die ik samen met mijn studenten beleef.

Project 1: Wayan Budiarta wordt chauffeur!

Wayan Budiarta is 25 jaar, woont in een klein dorpje op Bali met zijn vrouw en zijn droom is chauffeur worden om zo zijn mooie eiland Bali te kunnen laten zien aan toeristen.
Op dit moment is hij gids in en om Sidemen en maakt hij wandeltochten met toeristen door de rijstvelden. Dit doet hij nog steeds met veel plezier, maar in de zomer van 2017 vertelde hij ons dat in een auto het hele eiland kunnen laten zien, zijn grote droom is. We zagen hem opbloeien toen hij ons het verhaal vertelde. Een auto kopen is echter extreem duur. Een maandsalaris voor hem is gemiddeld €73 euro en een tweedehands auto al snel €3000 – 5000 euro. Deze bedragen staan niet met elkaar in verhouding aangezien hij ook gewoon voor zijn woning moet betalen en eten moet kopen. Daarnaast woont hij in een klein dorpje en is het lastig om iets op te bouwen in het toerisme. Hiervoor zijn connecties met Nederland en andere landen nodig.

Het project:

Wij gaan Wayan helpen met het opzetten van een eigen bedrijf. We stellen een businessplan op, bedenken een marketingstrategie, een naam, een logo, ontwerpen een website en gaan aan de slag om toeristen te werven die naar Bali gaan. Daarnaast halen we geld op om een auto te kunnen kopen voor zijn hele dorp, Sidemen. Zo gebruikt hij de auto niet alleen voor zijn taxiservice, maar kunnen ze hier in het dorp ook gebruik van maken.

In april/mei gaan we vervolgens naar Bali om samen met Wayan een auto te kopen en een promofilmpje op te nemen. We helpen hem dus letterlijk op weg met zijn eigen bedrijf. Daarnaast werken we zo aan de competenties die we nodig hebben voor de opleiding marketing en communicatie en leren we meer over de Indonesische cultuur.

 

Project 2: RRTM streetwear verkrijgbaar in Nederland?

Wayan Premananda is 28 jaar, woont in een dorpje op Lombok met zijn Nederlandse vrouw Ellen en hun zoontje Liam en zijn droom is om zijn eigen kledingmerk in Nederland te kunnen verkopen.

Wayan heeft een eigen kledingmerk, een winkeltje en een leuk gezin. Klinkt al heel goed, toch? Hij is ook erg gelukkig, maar krijgt vanuit Nederland vaak de vraag of hij zijn kleding niet ook hier kan verkopen. Dit lijkt hem fantastisch, maar het verschepen is erg duur en het promoten van zijn kleding in Nederland is op afstand erg moeilijk. Geld om regelmatig naar Nederland te komen is er niet en in Indonesië moet hij ook hard werken om zijn gezin te kunnen onderhouden.

 

Het project:

Wij gaan voor Prema onderzoeken wat de goedkoopste manier is om zijn kleding in Nederland te verkopen. We maken een website voor hem, promoten zijn merk hier en gaan een pilot draaien met de verkoop van zijn kleding. Daarnaast gaan we in Indonesië een commercial opnemen voor zijn merk en gaan we kleding shooten om goede foto’s te kunnen plaatsen op de website.

Wilt u nu al een kijkje nemen in de collectie van RRTM Streetwear? Dat kan via instagram à RRTM Clothing

Wat kunt u doen?

Allereerst kunt u vrienden en familie vertellen dat ze via mijn website: www.motile.nl contact kunnen zoeken met Wayan Budiarta om via hem een trip te boeken. Hij kan ieders privéchauffeur zijn en wil maar wat graag het eiland laten zien. Daarnaast kunt u RRTM volgen op sociale media en kleding bestellen via mijn contactformulier.

Mocht u bovenstaande projecten of het helpen van de getroffen gebieden ook een mooi initiatief vinden, dan kunt u een vrijwillige bijdrage doen om ons te helpen!

Mocht u onze projecten of het helpen van de getroffen gebieden ook een mooi initiatief vinden, dan kunt u een vrijwillige bijdrage doen om ons te helpen via: https://www.doneeractie.nl/koning-willem-1-college-helpt-indonesi-235/-31875

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Alvast enorm bedankt voor uw support.

Via deze pagina blijft u eveneens op de hoogte van alle updates. Ook tijdens de reis wordt de site bijgewerkt met de avonturen die ik samen met mijn studenten beleef.

 

UPDATE: Opgehaalde bedrag nu: €585,-

nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands